Taaadaaa...tried this recipe yesterday. A breakthrough for the new kitchen, after the Nasi Goreng Kampung prepared on 19th Oct. 2008 (Sunday). Finally, a kitchen which serves its intended purpose.
AYAM KASTURI
INGREDIENTS:
300 gm isi ayam [hiris nipis tetapi agak lebar]
3 biji limau kasturi [ambil air]
2 sudu besar air
minyak untuk tumis
garam
kunyit
BAHAN MAYANG / HIRIS:
5 biji cili merah
3 biji cili hijau
5 biji cili api
2 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
1 inci halia
METHODS:
1. Gaulkan ayam dengan kunyit dan garam.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan mayang. [Kalau nak pedas boleh tambah ciliapi].
3. Bila dah layu dan wangi masukkan ayam dan sedikit air.
4. Bila ayam telah lembut masukkan jus limau kasturi dan gaulkan rata.
5. Boleh angkat dan hidangkan.
Happy trying.
Wednesday, October 29, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
mana gambar?
tak sempat tangkat gambo, dah abisss...:)
Post a Comment