Wednesday, October 29, 2008

Fresh from Chef's Santuary

Taaadaaa...tried this recipe yesterday. A breakthrough for the new kitchen, after the Nasi Goreng Kampung prepared on 19th Oct. 2008 (Sunday). Finally, a kitchen which serves its intended purpose.

AYAM KASTURI

INGREDIENTS:
300 gm isi ayam [hiris nipis tetapi agak lebar]
3 biji limau kasturi [ambil air]
2 sudu besar air
minyak untuk tumis
garam
kunyit

BAHAN MAYANG / HIRIS:
5 biji cili merah
3 biji cili hijau
5 biji cili api
2 labu bawang besar
3 ulas bawang putih
1 inci halia

METHODS:

1. Gaulkan ayam dengan kunyit dan garam.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan mayang. [Kalau nak pedas boleh tambah ciliapi].
3. Bila dah layu dan wangi masukkan ayam dan sedikit air.
4. Bila ayam telah lembut masukkan jus limau kasturi dan gaulkan rata.
5. Boleh angkat dan hidangkan.

Happy trying.

2 comments:

mrsloke said...

mana gambar?

Noraidalin Buang said...

tak sempat tangkat gambo, dah abisss...:)